Visma Raet BV

Data Analytics Lead

Ben jij een strategische denker die data kan omzetten in waardevolle inzichten en toepassingen voor de organisatie? Krijg je energie van het leiden van een team en het delen van jouw expertise op het gebied van data-analyse? Dan maken we graag kennis met jou!  Als Data Analytics Lead speel je een cruciale rol in het verbeteren van bedrijfsresultaten en het stimuleren van datagedreven beslissingen. 

Wie zijn wij? 

Bij Visma | Raet is het onze missie om het HR-leven te vereenvoudigen door middel van technologie. Onze innovatieve en efficiënte HR & Payroll-oplossingen automatiseren repetitieve en administratieve taken, zodat medewerkers zich kunnen richten op wat echt belangrijk is: het ondersteunen van mensen en het verbeteren van de maatschappij. Met deze extra aandacht kunnen organisaties investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en het aantrekken van nieuw talent, terwijl ze ook zorg dragen voor patiënten, leerlingen en burgers. Samen maken we HR betekenisvoller en effectiever.

Onze kernwaarden zijn ondernemend, toegewijd en verantwoordelijk. We zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen en innovatieve oplossingen. We zetten ons in voor het succes van onze klanten en medewerkers, en nemen verantwoordelijkheid voor onze impact op de samenleving en de mensen om ons heen.

Zo bouw je met ons mee

Als Data Analytics Lead vervul je een cruciale rol binnen Visma | Raet door het aanspreekpunt te zijn voor alle strategische en tactische vraagstukken rondom data. Je fungeert als verbindende schakel tussen verschillende business afdelingen, IT en de data engineerings.

Je adviseert de organisatie over kansen en waardevolle toepassingen voor data. Voor geselecteerde thema’s werk je samen met de data engineers epics uit. Zo begrijpen betrokkenen welke producten bijdragen aan welke resultaten, en wat het plan is om die te bereiken. Je bent verantwoordelijk voor de werkvoorraad en roadmap van het data team en houdt het overzicht over de data projecten. Daarnaast ontwerp en bouw je dashboards in Tableau en draag je bij aan het ontwerp van datamarts. De data engineers gebruiken DBT en BigQuery om de data te transformeren en klaar te zetten.

In deze rol is het jouw taak om data begrijpelijk en toepasbaar te maken; de strategische waarde ervan over te brengen en teams te begeleiden in het optimaal toepassen van data. Je hebt ervaring met data-analyse, -visualisatie en engineering, en je bent in staat om verschillende stakeholders effectief te verbinden.

Dit heb je ervoor nodig

Je beschikt over sterke analytische vaardigheden en weet data om te zetten in waardevolle inzichten. Met jouw enthousiasme krijg je teams mee in jouw visie en draag je actief bij aan het stimuleren van een data gedreven werkwijze. Je werkt nauw samen met verschillende afdelingen. 

Daarnaast beschik jij over: 

  • Een afgeronde HBO- of WO- opleiding;

  • Uitstekende beheersing in de Nederlandse en Engelse taal; 

  • Minimaal 4 jaar ervaring binnen Business Intelligence of Data Analytics;

  • Ervaring met data-analyse en visualisatie tools als Tableau, DBT en BigQuery;

  • Ervaring met relational data modeling, inclusief dimensional modeling.

Wat je ziet en wat je krijgt 

Wat je krijgt, is de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het succes van onze organisatie door een centrale rol te hebben in “data driven” handelen. Je bent zichtbaar en wordt gewaardeerd, want jij maakt - samen met de mensen om je heen - onze strategie mogelijk. Wij bieden jou daarnaast de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. 

Wat je van ons kan verwachten

We vragen veel van je, maar daar staat tegenover dat je werkt met professionele, gedreven en leuke collega’s van alle leeftijden en ervaringsniveaus. Binnen Visma | Raet werken we gedeeltelijk vanuit huis. Wanneer je vanuit kantoor werkt, is dat op ons hoofdkantoor in Amersfoort met zo’n 400 andere collega’s. Je werkt met mooie producten die daadwerkelijk waarde leveren voor de klanten. Uiteraard hebben we een goed inwerkprogramma voor je klaar liggen. Verder kan je verwachten:

  • Een rol met impact in een internationale werkende, snel veranderende organisatie;

  • Volop kansen om te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak door middel van kennissessies; 

  • Een uitstekend bruto salaris tussen de €4.000 en €6.000 afgestemd op je ervaring;

  • Een interessante bonusregeling van 2 %;

  • 28 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld; 

  • Een gratis doorlopende reis- en annuleringsverzekering voor het hele gezin; 

  • Laptop en telefoon van de zaak;

  • Een thuiswerkvergoeding en een vergoeding om jouw werkplek mee in te richten;

  • Interessante vitaliteitsprogramma’s en een abonnement bij a.s.r. Vitality;

  • Standplaats Amersfoort, goed bereikbaar met ov en auto; 

  • Een goede thuiswerkregeling;

  • Een thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag; 

  • De mogelijkheid om flexibel en thuis te werken; 

  • Een fulltime dienstverband; 

  • Grote kansen op succes bij een marktleider. 

Meer informatie en solliciteren

Is jouw interesse in de functie Data Analytics Lead gewekt? Neem dan contact op met Cheryl Bihari ( Talent Acquisition Partner) via cheryl.bihari@visma.com of + 31 6 51 89 51 86.

Een online assessment en referentiecheck is onderdeel van de procedure. Voorafgaande de indiensttreding is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld, wij vullen deze vacature in zonder tussenkomst van externe bureaus.

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

31-12-2024

Startdatum:

zsm

Locatie:

Amersfoort

Contactpersonen:

Bedrijfspagina:

http://www.vismaraet.com

Kantooradres:

Plotterweg 38 3821bb Amersfoort